lördag 5 februari 2011

Lördagsreflektioner

Sist jag skrev någonting var den 19:e januari, alltså rätt länge sedan, blog wise. I skrivande stund sitter jag med family guy i bakgrunden, en kopp te och cigg nära till hands, som en tvättäkta författare - minus skrivblock med den senaste deprimerande novellen om livets tråkigheter. Sådant gör man ju tyvärr inte idag. Ibland önskar man att man hade kunnat sitta i en enorm fönsterkarm med blick ut mot världen från sitt egna lilla hörn, skrivmaskin framför sig, askkopp och tekanna brevid sig, och bara låta inspirationen flöda. Helt distractionfree. Det hade ju varit utopin! Inga grannars irriterande oljud, ingen tv och ingen spotifyreklam eftersom musiken kommer från en oldfashioned spelare. Aaaaah *drömmer*.
Om ni någon gång har suttit vid skrivmaskin förstår ni vad jag menar. Jag är egentligen inte så gammal men jag skrev faktiskt mina första skolarbeten på skrivmaskin. Så går det när man har en mamma som inte skaffade dator förrän -98.

2 kommentarer:

  1. "Ibland önskar man att man hade kunnat sitta i en enorm fönsterkarm med blick ut mot världen från sitt egna lilla hörn, skrivmaskin framför sig, askkopp och tekanna brevid sig, och bara låta inspirationen flöda. Helt distractionfree."

    Hell yes! *skriver under* Det var därför jag började vara uppe på natten långt innan TB kom in i mitt liv. Den totala stillheten i att sitta på en balkong 0230 på morgonen med sina tankar och ett skrivblock.

    SvaraRadera
  2. Ja, den stillheten är fullkomligt underbar. Dock rätt ovanlig nu för tiden kan jag tycka. Det är så mycket som ska spela in för att det ska vara helt perfekt. Det är kanske också det som gör dessa tillfällen lite extra underbara..!

    SvaraRadera