måndag 14 mars 2011

heartland model agency

Denna så kallade "modellagentur" livnär sig på att lura unga tjejer med modelldrömmar. Jag har hittills inte lagt mig i, då jag kände för att "mind my own business". Nu känner jag inte för det längre. Jag har bekanta och andra vänner som varit i kontakt med dem, vissa har till och med gjort misstaget att skriva kontrakt. I detta kontrakt står det att man ska fotograferas 4 ggr/år, och att varje enskild fotografering kostar modellen (minst) 900 kr. Dessa bilder är långt ifrån professionellt tagna och är helt enkelt usla och B-iga. Minderåriga tjejer som får posera "sexigt" i underkläder eller minikjolar/klänningar. Se själva på deras hemsida.
Jag tycker det är skamligt hur någon kan make a living på något sådant, och ändå sova gott om nätterna. Att modellerna själv måste betala sin agentur utan att få några jobb (utom gratisjobb, förstås) är bara toppen på isberget. Mannen bakom det hela, VDn Jörgen Jörgensen, är tillsammans med en av modellerna, 20 åriga Emma (alltså samma ålder som hans son). Man hade inte kunnat ta henne för modell om man ser henne på gatan, ändå står hon inte utan jobb. Nu har hon visserligen blivit befordrad till vVD. Undrar hur det gick till? (haha)
Jag ska inte breda på för mycket här nu. Det hela borde tala för sig själv. Här kommer några länkar om personer som vågat gå fram och berätta om hur dem blev lurade:
http://www.ystadsallehanda.se/skurup/skivarp/article1389243/Modelljobben-existerade-inte.html
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2336184/allt-var-bara-en-bluff
http://gt.expressen.se/nyheter/1.2314219/emelie-19-blev-blast-av-modellagenturen
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2333103/blastes-av-modellagenturen

1 kommentar:

  1. Jörgen är 44 år gammal
    http://www.ratsit.se/5567848410

    Finns en tråd på Flashback om du vill bidra med info
    https://www.flashback.org/p31776504

    SvaraRadera